skole
 
opskrift
forside
 

Banankage:

125g smør/margarine, 175g sukker, 3 æg, 3 bananer, 1dl havregryn, 200g mel, 1tsk natron/bagepulver, 1tsk vanillesukker, 3/4dl. kærnemælk.  Sådan gør du: pisk smør sukker godt og rær æggene i et af gangen. mos bananer med en gaffel og rør dem sammen med havregryn. bland mel, natron og vanillesukker og vend det i dejen sammen med kærnemælk. kom dejen i en form og bag den i ca. 40 min (måske lidt mere eller lidt minder) ved 200 grader på nederste ovn rille. Afkøl kagen på en bage rille.

Glasur: du skal bruge: 75g flormelis, 2tsk.kakao, 1/2spsk vand

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Chokoladekage:

300g marg, 350g sukker, 2tsk vanille sukker, 4æg, 350g mel, 2tsk bagepulver, 8 spsk. kakao, 1,5 dl. mælk, 1.5 dl. varmt vand.     Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt vanillesukker. Rør æggene i et ad gangen. Bland kakao med melet og rør det i dejen skiftevis med mælk og varmt vand. Rør det hele grundigt og lad det stå et par min. Smør formen. Hæld dejen i formen. Bages i 30-35 min. v. 175.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chokoladekage :      2 kop sukker, 150g margarine, 3 æg, 3-4 kop mel, 1 kop mælk, ca. 2 spsk. kakao-pulver, 1 tsk. bagepulver.   Bages i 30-40 min. ved 80grader                                                                                                           

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Giftkage                       Det skal du bruge:
500g mel, 500g margarine, 500g sukker, 4 dl mælk, 4 æg, 3 tsk. bagepulver, 4 spsk. mandel,· Grøn frugtfarve.                         Sådan gør du: Pisk margarine og sukker sammen, tilsæt æg og til sidst røres resten sammen og hældes i en bradepande og bages i 45 min. ved 175 grader og så glasur over.  Pynt den evt. som en fodboldbane.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -------------------

Pærekage med marcipan - ca. 24 stykker: 5 faste, modne pærer (ca. 750g), 1 spsk. friskpresset citronsaft, 250g blødt smør, 300g sukker (ca.3½dl), 3æg, 375g hvedemel (ca.6,25dl), 1 spsk. bagepulver, 1 tsk. stødt kardemomme, 0,25 l. mælk, 200g groftrevet marcipan, 1 tsk. fintrevet citronskal, 2 spsk. sukker. Bagetid ca. 35 min. ved 175grader.        

Skræl pærerne, skær dem i kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus, Skær pærerne i stykker (ca. 2x2 cm) og vend dem straks i citronsaft. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i et ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, bagepulver og kardemomme, Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken. Vend marcipan og dernæst pærestykker, citronsaft og -skal i dejen. Beklæd en bradepande (ca. 3x30x37 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Drys overfladen med sukker og bag kagen midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist                                                   

 

skillevejen

 
   
   
   

ferie

 

 

kontakt